La primera Jornada de Grups de Treball de Professionals de la Psicologia se celebrarà aquest 19 d'octubre a l'EspaiCaixa de la ciutat de Girona. Està organitzada per la delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Tractarà sobre el trauma psicològic infantil, incloent-hi l'adolescència. Nombrosos professionals d'equips multidisciplinaris hi exposaran les seves experiències. Entre ells, Dominique Sabbah i Cristina Cortés, dues referents en aquest àmbit.

La jornada també comptarà amb dues psicòlogues del Servei d'Emergències Psicològiques de Dipsalut i de la Unitat de Crisis i Emergències d'Axios SPA. Sònia Campos i Aïda Fuentes reflexionaran sobre la intervenció psicològica in situ i a posteriori en nens i adolescents que són víctimes de violència masclista. Hi presentaran un cas pràctic d'intervenció amb infants que han patit una situació d'alt potencial traumàtic.

El simposi va dirigit a professionals que treballen amb infants i adolescents, sigui en els àmbits de la salut, l'educació, els afers socials, la justícia o el policial.