La delegació del Govern espa-nyol a Catalunya ha presentat un recurs al Tribunal Suprem contra la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·lava 5 dels 16 acords de la moció de declaració d'independència que l'Ajuntament de Celrà va aprovar per majoria absoluta el 2012. L'Estat reclama ara que se suspenguin tots els punt de la resolució, inclosos aquells que no fan referència explícita a la plena sobirania.

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), es va mostrar sorprès pel que va considerar un «nou atac» cap a les decisions que prenen els consistoris i va criticar que hagi estat el govern socialista qui ho hagi tirat endavant «malgrat haver dit que aturaria la judicialització de la política municipal». «Continuen exactament en la mateix línia que el PP», va denunciar.

La delegació del Govern de l'Estat a Catalunya va presentar un recurs de cassació al Suprem contra la sentència del TSJC que anul·lava 5 dels 16 acords de la moció de declaració d'independència aprovada per Celrà.

El Jutjat Contenciós Número 1 de Girona va dictar una primera sentència l'octubre de 2015, en què anul·lava la moció arran del recurs interposat per l'Estat. L'Ajuntament va presentar un recurs d'apel·lació que el TSJC va estimar parcialment. A la sentència, el tribunal va confirmar l'anul·lació de 5 dels 16 acords del document. Concretament, aquells que feien referència explícita a la independència i a instaurar-la per la via dels fets, al marge de procediments. Va excloure, en canvi, els que es dirigien a les institucions sense demanar que s'utilitzessin vies «de fet» per aconseguir-la.

Ara, l'Estat ha demanat al Suprem que anul·li la totalitat dels acords presos. L'alcalde, Dani Cornella, va mostrar la seva sorpresa i va criticar durament que hagi estat el govern socialista qui hagi adoptat la mesura, «malgrat que va dir que aturaria la judicialització de la política municipal».