Tot i la pluja que va caure amb intensitat fins a les 11 del matí, la Fira Ramadera de Sant LLuc va aplegar més de 100 caps de bestiar. Quan la precipitació va començar a minvar, hi va anar públic i van aconseguir un ambient ramader.

Els visitants van poder gaudir de la visió de bons exemplars de cavalls, ases, egües, pollines i poltres de vedelles de les races limusina, aubrac i bruna dels Pirineus. També van poder veure porcs duroc i ovelles. Els animals són d'explotacions de la Garrotxa, el Ripollès i l'Empordà.

Segons va explicar el comissari organitzador de la Fira, Josep Maria Ginebreda, a l'hora de descarregar no plovia. Després va començar a ploure de manera persistent i intensa. Això no obstant, van fer el tradicional esmorzar de torrades costelles de xai, botifarra i vi. A l'àpat, van assistir l'alcalde, Josep Maria Corominas; el tinent d'alcalde, Josep Berga; el regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda, i la directora general dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Elisabet Sánchez. Paral·lelament a la Fira Ramadera, va tenir lloc el mercat extraordinari de la roba.

La Fira de Sant Lluc continuarà durant el cap de setmana vinent, Dissabte, tindrà lloc la Fira del Dibuix a la plaça Clarà i el diumenge hi haurà la fira del vehicle d'ocasió, activitats infantils, concerts i mercats d'artesania i roba.