L'Associació Turística d'Apartaments (ATA) Costa Brava-Pirineu de Girona ha premiat, durant l'acte de celebració del seu 25è aniversari, vuit allotjaments turístics amb els Premis Gironins d'Apartaments i Vil·les de Vacances que s'impulsen per primera vegada amb l'objectiu de mostrar la diversitat, la qualitat i l'excel·lència dels apartaments i dels habitatges d'ús turístic de les comarques gironines i reconèixer la professionalitat de les empreses i persones que els gestionen.

Els Apartaments Plaça del Vi, de Girona, han rebut el premi com a millor allotjament turístic de ciutat i com a millor allotjament turístic adaptat a turisme esportiu; Let's Holidays, de Tossa de Mar, com a millor allotjament turístic de platja i Costa Brava For Rent, d'Albons, com a millor allotjament turístic dels pobles d'interior i Pirineu.

El Nus de Pedra, de Llorà, va ser reconegut com a millor allotjament turístic per a famílies; La Caseta del Mar. Naturaki, del Port de la Selva, com a millor allotjament turístic sostenible; Apartaments SF18, de Girona, com a millor allotjament turístic accessible; Re-Pals. Reservas Mas Pinell, de Pals, com a millor allotjament turístic amb accés a mascotes; i Cap sa Sal Luxury, de Begur, com a millor allotjament turístic d'arquitectura i disseny.

A més, El Nus de Pedra , de Llorà, ha estat guanyador de la categoria Best Family Friendly Holiday Home dels premis europeus Holiday Home Awards 2018 que se celebren a Brusel·les. En aquests guardons precisament s'inspiren els premis de l'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona.

Un jurat d'experts format per representants de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona ha seleccionat, mitjançant votacions, els guanyadors d'aquests guardons d'entre un total de 136 vil·les i apartaments turístics gironins que s'hi havien inscrit.

L'entrega d'aquests premis és la culminació dels actes del 25è aniversari d'ATA que se celebra aquest any. L'acte, celebrat divendres al Castell de Sant Gregori, va comptar amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, el Director General de Turisme, Octavi Bono, i la tinenta d'alcaldia de l'àrea de promoció econòmica i turisme, Glòria Plana.

A més, durant l'acte es va fer entrega d'un reconeixement als 22 socis que enguany compleixen un quart de segle a ATA; i també a l'expresident i fundador de l'entitat, Lluís Torrent, i a l'expresident, Josep Comaposada, que va ser l'impulsor del decret d'habitatges turístics a Catalunya.