L'Ajuntament de Ripoll ha aprofitat les obres de reparació del pas a nivell del ferrocarril transpirinenc de Ripoll fins a Puigcerdà i el tall forçós de la circulació rodada per posar elements pacificadors de velocitat de vehicles al pont de l'Arquet en direcció a la plaça Gran i al carrer Macià Bonaplata. A més, hi ha posat un senyal de cediu el pas.

Abans havia posat senyals de cessió de pas a la carretera de Ribes amb el carrer Berenguer el Vell, al carrer Doctor Raguer amb el carrer del Bisbe i al passeig Honorat Vilamanyà amb el carrer Progrés en direcció al pont d'Olot i al passeig de Sant Joan.

Segons fonts de l'Ajuntament, la voluntat és configurar la circulació rodada del centre de Ripoll en forma d'una gran anella rodona amb sentit de prioritat pels que circulen pel seu interior, un model que comporta, diuen, la reducció dels embussos i col·lapses en hores punta.

En segon lloc, segons les mateixes fonts, aquesta regulació de la circulació ajuda a la pacificació de la velocitat interior de la població i en els seus accessos radials per la carretera de Ribes, la carretera de Sant Joan, la carretera de Barcelona i el carrer del Progrés, i en tercer lloc, aquest model contribueix a una millora de la seguretat dels vianants i dels passos de zebra, i de les zones escolars i les zones comercials i de serveis i equipaments del nucli històric.

D'altra banda, la sortida de la plaça Gran invertirà el sentit de prioritat de cessió del pas en relació als vehicles provinents de la carretera de Barcelona pel pont de l'Arquet. La sortida prioritària afavorirà la circulació per anella de sentit únic al barri històric.