El govern de Santa Coloma de Farners presentarà el proper dilluns al Ple municipal, per a la seva aprovació provisional, una modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals, que mantenen els preus de 2018 de la major part de taxes i impostos, exceptuant únicament dos casos, en què s'incrementen: la taxa d'aigua i clavegueram (un 1,1%) i la d'utilització d'equipaments públics per a ús privat. D'altra banda, aquestes ordenances introdueixen una sèrie de bonificacions per a determinades taxes.

Entre aquestes noves bonificacions hi ha aquelles que estan destinades a famílies monoparentals en determinades taxes que són competència municipal: ensenyaments a l'Escola de Música i l'Escola d'Adults, i utilització de la piscina municipal. Unes segones destinades a la taxa de recollida de residus per a qui s'adhereixi a la campanya de compostatge casolà, i el realitzi correctament, que pot arribar fins un màxim del 20%. Bonificacions del 100% per a l'ocupació d'espai de la via pública per a totes les entitats locals registrades al Registre Municipal d'Entitats, i les entitats de caràcter supramunicipal sense ànim de lucre. I, finalment, una bonificació de fins a 95% de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per als immobles d'especial interès o utilitat municipal, quan concorrin circumstàncies socials, culturals, històrico-artístiques o de foment de l'ocupació. Caldrà que el Ple l'aprovi en cada cas.

Pel que fa a aquelles que s'apugen hi ha la taxa per al subministrament d'aigua potable i el servei de clavegueram (1,1%), que respon al compliment de les condicions de creació de l'empresa mixta Aigües Colomenques, que preveien que la inversió del soci privat s'amortitzaria a través de la tarifa de consum. També s'incrementa la taxa d'utilització d'equipaments públics per part d'empreses privades o organitzacions amb ànim de lucre. En aquest cas s'actualitza amb l'objectiu de cobrir les despeses bàsiques associades a aquest tipus d'ús.

Tota la resta d'impostos mantenen al mateix tipus impositiu de 2018, i per tant, no es modifiquen, com per exemple l'Impost sobre Béns Immobles (IBI).