Com cada any pel Dia Mundial del Càncer de Mama, les comarques gironines es van mobilitzar ahir per conscienciar sobre la malaltia i mostrar la solidaritat amb les persones afectades.

L'Oncolliga Girona va aprofitar la diada per donar visibilitat als homes afectats de la malaltia. El cantant de Le Croupier, Carles Cors, a qui fa tres anys li van diagnosticar un càncer de mama, va llegir un manifest a la plaça del Vi de Girona i va actuar acompanyat per l'actriu Mont Plans com a avançament del concert solidari que oferirà avui. Durant l'acte també es va penjar un llaç rosa a la façana de l'Ajuntament i la presidenta de l'Oncolliga va explicar que ja s'han recollit 12.265 euros en la campanya «Apadrina un coixí del cor», per continuar elaborant coixins terapèutics per a les dones operades de càncer.

L'AECC-Catalunya contra el Càncer va organitzar una desfilada solidària al monestir de Sant Pere de Galligants i aquests dies organitza taules informatives a Palamós, Lloret, Sils, Sant Feliu de Guíxols i Sant Hilari, entre altres activitats.