Els càmpings de Girona van celebrar ahir la seva assemblea anual al Bassegoda Park d'Albanyà, a l'Alt Empordà. El tema central va ser l'aposta per l'especialització, una eina clau per atraure clients que permet oferir propostes diferenciades per a tots els públics, des de l'astronomia fins a competicions esportives. En aquests moments, el 80% dels càmpings que conformen l'Associació de Càmpings de Girona (un total de 57), ja estan especialitzats, un pol d'atracció que segons s'ha comentat en la jornada, és essencial per continuar creixent.

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va destacar en la concentració d'ahir que la majoria d'establiments compten amb propostes diferenciades «i amb un gran valor afegit». Un exemple és el Bassegoda Park, seu de l'assemblea, centre que compta amb un observatori astronòmic amb equipament d'última generació que permet la divulgació científica entre professionals, investigadors i públic no iniciat. Entre el material punter, destaca el primer telescopi més gran de la demarcació de Girona. El càmping Bassegoda ha obtingut el reconeixement de la Fundació Starlight i és el primer parc internacional de cel fosc IDA de la península Ibèrica. Les visites a l'Observatori previstes per enguany s'han duplicat respecte a l'any passat.

Altres especialitzacions

Algunes ofertes tenen a veure amb la sostenibilitat, com és el cas del càmping Begur, el primer d'Europa a obtenir la certificació Biosphere Responsable Tourism de la Unesco.

Altres especialitzacions estan relacionades amb les persones amb discapacitats, la promoció de productes locals o les aigües termals. També hi ha serveis específics per a mascotes, com ara dutxes o menús personalitzats. Gotanegra apunta que algunes ofertes permeten allargar la temporada o fins i tot perllongar-la durant tot l'any.