La Fundació SER.GI donarà veu a diferents situacions d'opressió en el tercer cicle de sensibilització «Siner[GI]es», un espai de reflexió i de diàleg però, tal com assenyala l'entitat, també de presa de consciència i mobilització. La fundació explica que el seu propòsit és donar veu a les situacions d’opressió que no tenen cabuda a d’altres espais o que no són prou conegudes.

Així, en les diferents activitats programades es donarà veu a persones resistents, migrades, militants, desarrelades i arrelades alhora, persones que es mantenen invisibles a la societat, que es mouen i que no es mouen del lloc on viuen, joves, dones que tenen cura dels altres, activistes… Tot plegat, amb l'objectiu de construir els nostres «relats de la quotidianitat en moviment» fora del discurs hegemònic.

El programa

El programa s'obrirà el 8 de novembre amb un monòleg teatral, En alquiler, ambientat en la vaga de llogaters de 1907 a Buenos Aires i en la gentrificació actual dels barris de qualsevol ciutat. La funció, a càrrec de la companyia Porta 4 i seguida d'un debat, començarà a dos quarts de 8 de la tarda, a l'Auditori de La Mercè, de Girona. El dia 15 es farà una taula rodona entre joves de Girona i de Salt, a les 6 de la tarda a la Biblioteca Carles Rahola, també de Girona; al mateix lloc i hora, el dia 22, es farà un diàleg sobre «discriminacions quotidianes» amb Jessenia Lagos i Daniel Litvak; i el 29, també a aquesta hora i lloc, un altre diàleg «qüestionant la realitat», amb Nathalia Gonçales i Miguel Pajares, al volant de la novel·la Crímenes de hambre. El 2 de desembre, a les 12 del migdia a l’Ateneu Popular de la Coma Cros, la companyia La Troupe de la Concòrdiauna tancarà el cicle amb l'obra La Negra.