El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, va remarcar el «caràcter educatiu» que es dona al servei de menjador en el nou decret que el Departament està elaborant i que ha de regular el servei de menjador a totes les escoles.

Ahir al matí al Parlament, Bargalló va defensar l'avantprojecte, contra el qual dissabte es va constituir l'assemblea gironina de la Coordinadora SOS Menjadors Escolars. El conseller va afirmar que amb el nou decret «ha canviat el concepte de menjador com a element educatiu clau, ja que abans no es considerava com a tal». També va explicar que el text «està en fase d'avantprojecte i ho fem perquè és urgent, perquè el decret actual és del 1996, d'abans de la Llei d'Educació de Catalunya, i és necessari que s'adeqüi a la LEC».

El conseller va recordar que, segons una directiva europea sobre contractació pública, només les administracions públiques poden contractar el menjador. El conseller va voler tranquil·litzar les famílies i els va assegurar «el seu paper en el procés de selecció», i que la contractació «atendrà criteris únicament de qualitat». El decret, va insistir Bargalló, «vol detenir processos que estaven aplicant-se» i que «implicaven falta de seguretat jurídica per a qui els aplicava». El conseller ha insistit que "fem un nou decret per donar més qualitat educativa a l'espai de menjador, i perquè estigui inserit en el projecte educatiu de centre".

Justament, "ho fem perquè les famílies puguin formar part del servei, i per potenciar la qualitat alimentària, amb productes ecològics i de temporada", ha insistit.

Bargalló també ha avançat que "estudiarà la problemàtica de la continuïtat dels menjadors escolars en l'educació secundària".