n Blanes va acollir divendres una xerrada sobre el Parkinson per conscienciar els afectats, els seus familiars i les persones cuidadores de la importància de preparar bé les visites al neuròleg dins el tractament de la malaltia.

La xerrada organitzada per ACAP Blanes, l'Associació Catalana de Parkinson Blanes La Selva - Alt Maresme, estava impartida per la doctora Berta Solano, coordinadora de la Unitat de Trastorns dels Moviments dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt.

Es va encarregar de descriure els símptomes principals de la malaltia de Parkinson, i va exposar la importància de preparar correctament la visita al neuròleg, sobretot per part de les persones que s'encarreguen de tenir cura d'afectats per aquesta malaltia, ja que la seva intervenció pot contribuir molt al bon seguiment de la mateixa quan es visita al neuròleg.

El Parkinson, ara per ara, és encara una malaltia crònica i llarga amb la que el pacient haurà de conviure durant molts anys. En aquest procés, les visites a l'especialista en neurologia esdevindran en una cosa habitual, especialment al principi de detectar-se. Les expertes recomanen preparar-se bé les visites que es facin per treure-li el màxim rendiment.

Es tracta de tenir molt clar els dubtes que es té, explicar les inquietuds a l'especialista. Si és necessari, cal dur-ho apuntat perquè així no hi haurà cap oblit important.

En aquest sentit, hi ha diversos aspectes a tenir en compte, com informar sobre els fàrmacs que s'estan prenent, encara que no tinguin a veure amb el Parkinson, i veure quins han canviat respecte l'anterior visita.