n El projecte La fada de les dents, del Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs, també arribarà a les biblioteques per fomentar l'educació en salut bucodental entre els infants a través de la lectura. Es distribuiran a les biblioteques públiques 400 exemplars del llibre infantil La veritable història de la fada de les dents, escrit per l'odontòleg i escriptor Albert Juvany i il·lustrat per Elena Frauca.

Igualment s'han seleccionat un total de tretze biblioteques públiques de Catalunya -entre les que hi ha la Carles Rahola de Girona, la Marià Vayreda d'Olot o la Massagran de Salt- per tal de difondre entre els infants els consells bucodentals del llibre a través d'una activitat de contacontes. Juntament amb l'activitat del contacontes, una persona professional de l'odontologia realitzarà un taller que donarà a conèixer la importància de la salut oral i els bons hàbits de salut bucodental als nens i nenes assistents i a les persones adultes que els acompanyin. S'obsequiarà tots els infants assistents amb un exemplar del llibre, amb un màxim de 20 exemplars per biblioteca.

Des del Servei de Biblioteques es volen reforçar les accions que es duen a terme en relació amb la millora del benestar i prevenció de la salut de tota la ciutadania. En aquest sentit, el Servei de Biblioteques també col·labora amb els organitzadors de la Marató de TV3 i es promouen diferents accions com els programa Biblioteques i Salut Mental de la Central de Biblioteques de Terres de l'Ebre i Píndoles de Salut de la Central de Biblioteques de Tarragona.