L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ahir va exposar que lJosep Maria Corominas'Ajuntamentes reuniran per millorar la seguretat a la sortida dels instituts i dels centres escolars. «L'accident ens portarà cap a una reflexió profunda, en la qual intentarem fer alguna cosa perquè coses així no passin», va dir. L'alcalde va fer les declaracions al programa de Ràdio Olot de contacte amb els ciutadans.

Corominas va fer les afirmacions arran de la mort d'un jove olotí de 15 anys que cursava tercer d'ESO a l'Institut la Garrotxa i havia jugat al Futbol Club les Preses en un accident a la rotonda que distribueix el trànsit entre l'avinguda del Pla de Dalt i la carretera de Riudaura.

En la seva intervenció, l'alcalde va qualificar d'excepcional i desgraciat el resultat fatídic de l'accident i va apuntar que podia haver acabat d'alguna altra manera. Ni el cotxe ni la motocicleta presentaven danys que evidenciessin un impacte sever.

Segons fonts consultades, l'alumne sortia de l'institut a l'hora de dinar amb motocicleta quan va topar contra un vehicle tot terreny. L'impacte va tenir lloc enmig de la calçada del giratori que connecta la recta de l'Hospital d'Olot i la carretera de Riudaura. Es tracta d'una via molt transitada pel fet d'haver-se convertit en un vial que fa possible evitar el centre d'Olot.

Arran de l'impacte, el conductor de la motocicleta va anar a parar sota del cotxe, de manera que algun element del vehicle podria haver impactat en algun òrgan vital del jove.

La policia municipal d'Olot fa les feines de verificació dels diferents aspectes que van tenir incidència en el desenllaç del sinistre, com ara la velocitat i el respecte dels senyals de cessió del pas.

Els Serveis d'Emergències Mèdiques van rebre l'avís de l'accident al voltant de les 15.10 hores. Al lloc dels fets van acudir dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat.

Això no obstant, les lesions eren tan severes que els metges van decidir traslladar el jove a l'Hospital d'Olot i de la Garrotxa. Segons fonts consultades, el jove va morir abans d'ingressar a l'hospital.

Punta d'accidents

La mort del jove alumne de l'Institut la Garrotxa ha coincidit amb una punta de sinistralitat viària que afectarà a l'alça les estadístiques d'accidents dins de la xarxa urbana d'Olot.

L'accident del giratori de la carretera de Riudaura se suma a la mort d'un home de 94 anys en el tram urbà de la GI-524 per Olot, fa uns 6 dies. L'home va sortir d'un camí veïnal quan en un moment de pluja intensa va entrar a la calçada. El conductor d'una furgoneta no va poder evitar la irrupció de l'ancià a la calçada i va tenir lloc un impacte. L'home va ser traslladat a l'Hospital d'Olot i la Garrotxa, on va morir al cap d'unes hores.

A part dels dos mortals, en un període de 6 dies han tingut lloc els atropellaments d'una dona a l'avinguda Santa Coloma i el d'un ciclista al carrer Bisbe Vilanova sense conseqüències.