n El centre d'atenció primària (CAP) de Palamós ha posat en marxa una prova pilot per incrementar la taxa de vacunació contra la grip aquest hivern. L'ambulatori palamosí ha seleccionat un centenar d'usuaris de la població de risc i que no està vacunada per citar-los via missatgeria de mòbil per vacunar-se. D'aquesta manera, s'espera augmentar l'índex de vacunació.

A banda, l'hospital de Palamós reforçarà el missatge de la importància de la vacunació antigripal en algunes àrees de consultes externes i també se senyalitzarà l'entrada del centre i totes les consultes mèdiques, igual com l'any passat es va fer als centres d'atenció primària. La Unitat del Pacient Crònic Complex (UPCC) també vacunarà els seus usuaris durant aquest període.

A més, durant aquests mesos també es reforçarà el missatge per a la prevenció amb les principals recomanacions de prevenció, i els símptomes a les pantalles informatives dels centres durant tota la temporada de vacunació.

La campanya de vacunació contra la grip va arrencar dilluns. Durant els quinze dies, els infermers i infermeres dels centres d'atenció primària i dels consultoris del Baix Empordà obriran agendes específiques per vacunar tothom qui ho sol·liciti i que pertanyi a algun col·lectiu de risc a qui es recomani immunitzar, com els majors de 60 anys d'edat, les dones embarassades, els malalts crònics o els residents en centres per a la gent gran i altres institucions.

Passats aquests 15 dies, es podrà sol·licitar hora de vacunació a l'infermer o infermera de referència del CAP.

El 2017, es van vacunar un total de 10.469 persones de les quatre ABS de la comarca que gestionen els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), el que suposava el 38,39% de la població en situació de risc.

On més persones es van vacunar va ser a Palamós, amb 3.525 persones (39,04%), però si es té en compte el percentatge, el més alt de població vacunada va ser a Torroella de Montgrí, amb un 46,02% i un total de 1.992 persones. A Palafrugell es van posar a 3.256 persones (36,59%) i a la Bisbal, a 1.696 (33,45%).

Paral·lelament a la campanya a la ciutadania, el Servei de Prevenció de Riscos Laborals de SSIBE també realitza una campanya de vacunació interna a tots els professionals sanitaris, ja que també és un dels col·lectius diana que poden ser transmissors del virus. En total, es van vacunar 421 treballadors i treballadores, més d'un de cada quatre empleats (25,6%). Aquesta dada és més de dos punts per sobre de la mitjana catalana (23,2%).

Per col·lectius, els metges (36,7%) i auxiliars d'infermeria (28,6%) van ser els que més es van vacunar contra la grip.