L'Ajuntament de Santa Pau ha demanat un ajut de 36.000 euros al Pla de Foment del Turisme de la Generalitat. Segons va explicar l'alcalde, Pep Companys (ERC), en el darrer ple els accessos a la part històrica del poble des dels rius amb el temps s'han deteriorat.

Segons va dir, caldria millorar les tanques i alguns accessos. També va apuntar la necessitat de ressaltar les colades de basalt de la vora del riu. Es tracta d'uns valors geològics que no han estat tan promocionats com els volcans del Croscat i Santa Margarida i el bosc de la Fageda.

Oficina de turisme

L'alcalde també va explicar que l'Ajuntament ha demanat ajut al Pla de Foment per adequar aparcaments de la nova oficina de turisme a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda.

L'Ajuntament de Santa Pau té previst crear un aparcament d'almenys 80 places al costat de la nova oficina de turisme. El nou servei d'informació turística estarà situat poc abans del nucli urbà a la vora de la GI-524 d'Olot.

La intenció és que els visitants deixin el vehicle a l'aparcament i entrin al nucli urbà a peu. D'aquesta manera, l'Ajuntament preveu que les visites siguin de més qualitat. També consideren que eliminar part del trànsit suposarà una millora per a la mobilitat.

Paral·lelament, l'Ajuntament preveu construir un aparcament exclusiu per als veïns dins del nucli antic.

Abans d'optar pels estacionaments, l'Ajuntament ha posat elements alentidors als llocs on havien detectat cotxes en excés de velocitat i ha adequat els elements embellidors de les voreres a les necessitats dels vianants.

El nucli històric és força transitat per vianants en els períodes de vacances i en els ponts festius de la tardor i l'hivern.