n Els voluntaris de l'AECC-Catalunya contra el Càncer Girona va oferir suport assistencial a 180 pacients de càncer de l'hospital de Figueres durant l'any passat. Segons les dades de la memòria de l'entitat, el Departament de Voluntariat va realitzar 319 visites de suport assistencial i 35 més per atendre vuit casos oncològics al centre sociosanitari Bernat Jaume.

A més, el Departament de Psicologia de l'entitat d'ajuda i suport als malalts de càncer i les seves famílies va realitzar a l'hospital de Figueres un total de 50 visites durant l'any 2017 per atendre deu casos, que van ser presentats per set pacients i tres familiars.

D'altra banda, també queda registrat en la memòria de l'AECC-Catalunya contra el Càncer que des del servei d'Atenció Social s'ha donat suport econòmic de diferent import a dues famílies de l'Alt Empordà i préstecs de material ortoprotèsic.

Finalment, durant l'any, professionals adscrits a l'AECC-Catalunya contra el Càncer han desenvolupat una tasca educativa ensenyant hàbits de vida saludables a centenars d'alumnes matriculats en diversos centres de la comarca. Concretament, als centres escolars Sol i Vent de Vilafant, El Bruel d'Empuriabrava i Carme Guasch de Figueres.

3.000 persones ateses

En total, l'AECC-Catalunya contra el càncer a través dels seus departaments professionals atén cada any a la demarcació de Girona més de 3.000 persones entre malalts i familiars.

En aquest sentit, facilita assistència social per tal de pal·liar necessitats i desajustos que es poden patir com a conseqüència de la malaltia; fisioteràpia per a la recuperació funcional global de les persones tractades per càncer de mama; atenció psicològica durant tots els moments de la malaltia; orientació sanitària per resoldre qualsevol dubte; i també l'acompanyament del malalt per part del seu equip de voluntaris.

L'entitat té prevista avui una col·lecta per recaptar fons a Figueres. La campanya es desenvoluparà entre les nou i les dues en cinc taules distribuïdes arreu de la ciutat, amb l'objectiu de seguir finançant els programes de recerca, prevenció, suport i acompanyament.

Seran a la rambla, a la plaça de l'Ajuntament, a la de Catalunya, al carrer Cinto Verdaguer i al notari Salvador Dalí.