L'Ajuntament de Llagostera informa que aquesta setmana ha entrat en funcionament el punt de recàrrega públic per a vehicles elèctrics a la Plaça Catalunya de Llagostera. L'actuació s'emmarca dins del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible del municipi (PAES).

El cost total de l'actuació ha estat de 15.279,42 euros, dels quals 3.000 estan subvencionats per la Diputació de Girona a través del projecte "Del Pla a l'Acció".

Característiques del servei

El punt de recàrrega instal·lat disposa de dos endolls, un de càrrega normal de 3,6 Kilowatts (Kw) i un de càrrega semiràpida de 22 kW. Podran utilitzar aquest servei totes les persones físiques o jurídiques que siguin titulars de vehicles elèctrics de qualsevol municipi.

Per accedir a la recàrrega cal disposar d'una targeta tipus RFID, que són les que tenen els titulars de vehicles elèctrics, com les de l'Ajuntament de Girona o de l'Ajuntament de Barcelona. Durant el temps de recàrrega del vehicle, s'estarà exempt del pagament de la taxa d'estacionament de la zona blava.

L'actuació se suma a les accions de foment de l'ús del vehicle elèctric i la mobilitat sostenible impulsades per l'Ajuntament de Llagostera.