Quatre de cada deu persones amb diferents graus de discapacitat que l'últim any s'han format en diversos sectors professionals de Girona han trobat feina i gairebé totes van fer pràctiques en empreses. Aquest és el balanç de la darrera edició del Punt de Formació Incorpora, un programa impulsat per la Caixa i cursos impartits per les fundacions Ramon Noguera, Drissa i DrissaAstrid-21Les tres conformen el Clúster Èxit i treballen per millorar la qualitat de vida de ciutadans amb algun tipus de discapacitat intel·lectual.

El darrer curs, corresponent a la tercera edició, Incorpora ha format 86 ciutadans amb dificultats especials, homes i dones de 18 a 56 anys i uns graus de discapacitat que van del 33 al 65%, encara que també n'hi ha alguns de superiors. Trenta-quatre alumnes han trobat feina, després que els participants s'hagin format en alguns d'aquests àmbits professionals: operacions bàsiques en alimentació, atenció al públic, auxiliar de magatzem i grans superfícies o operari carni. Dels 86 inscrits, 82 han fet pràctiques laborals, en un projecte que ha comptat amb la col·laboració d'una trentena d'empreses.

Tal com remarquen els seus responsables, el Punt de Formació Incorpora és una iniciativa pionera que s'adapta als col·lectius amb dificultats especials i en risc d'exclusió social, que permet aconseguir una formació qualificada i capacitada tant per millorar l'índex d'ocupació. La presidenta del Clúster Èxit Girona, Sandra Fernández, va destacar la bona valoració d'un programa que permet consolidar un projecte per a col·lectius amb dificultats per accedir al món laboral. Ella mateixa va destacar l'acceptació per part dels alumnes, segons els quals «les pràctiques els han ajudat a millorar el seu desenvolupament personal, a recuperar la confiança en ells mateixos» i a trobar feina.