El vot en contra d'ERC, PSC i la CUP va tombar el pressupost per al 2019 de l'pressupost Ajuntament d'Olot. Anit, l'equip de govern de PDeCAT-DC només va aconseguir el suport del regidor d'Olot en Comú, Xavier Garcia. «Només ens feia falta una abstenció», va lamentar l'alcalde, Josep Maria Corominas, però no hi va ser i el compte de 35.289.497 euros per al 2019 va quedar tombat, fet pel qual de moment hauran de prorrogar el pressupost del 2018.

Josep Maria Corominas va exclamar que haver perdut la votació va en contra de la ciutat i no beneficia ningú, i encara va lamentar que la concreció de l'espai Cràter hagués servit d'argument a ERC i la CUP per votar-hi en contra. Va recordar que l'espai Cràter va ser posat sobre la taula l'any 2011.

Anna Barnadas va respondre: «L'espai Cràter no ens convenç perquè és un projecte turístic que no prioritza els valors naturals i el 2011 no existia una idea concreta com ara». La republicana va considerar que el finançament publicat del projecte és irreal perquè no contempla despeses suplementàries com poden ser els aparcaments d'autobusos.

Anna Descals de la CUP va indicar que l'espai Cràter està molt lluny de la seva idea d'un turisme sostenible. Va retreure: «Quan tenien majoria, no tenien en compte la CUP».

Jaume Mir (PSC) va mostrar-se d'acord amb l'espai Cràter. Els socialistes van votar en contra com a conseqüència de l'increment d'un 2,8% del cost de la vida en el rebut de les escombraries, per l'augment de 250.000 euros en la despesa per al personal i per la falta d'inversions.

Xavier Garcia (OeC) va argumentar el seu vot favorable pel fet que el pressupost conté el projecte de la piscina coberta.

El ple va aprovar les Ordenances Fiscals amb els vots a favor de PDeCAT-DC, ERC i Olot en Comú, l'abstenció de la CUP i el vot en contra del PSC, un vot negatiu motivat per la taxa d'escombraries.