Un anestesiòleg de l'hospital Josep Truetaserà el representant de l'Estat a la Societat Europea d'Anestèsia Cardiotoràcica. El doctor Marc Vives, metge adjunt al servei d'Anestesiologia i Reanimació de l'hospital gironí, ha estat nomenat representant de l'estat espanyol a l'European Association of Cardiothoracic Anesthesia (EACTA). Aquest nomenament dona dret a formar part del Represantative Council i a participar en la presa de decisions de la societat.

Format a la Universitat de Navarra entre els anys 1997 i 2003, ha realitzat diverses formacions en centres de referència internacional, com el Royal Brompton & Harefield Hospital de Londres; el Toronto General Hospital, a Canadà o a la Harvard Medical School.

Del 2014 a 2017 va estar treballant a la secció d'Anestèsia Cardiotoràcica de l'hospital de Bellvitge, així com a cap d'Investigació Clínica del servei d'Anestesiologia del hospital de Bellvitge.

Al juliol del 2017, es va incorporar a l'hospital Trueta, a la secció d'anestèsia cardiotoràcica i vascular, així com a responsable d'investigació clínica del servei. Ha publicat més de 30 articles en revistes científiques Peer Review nacionals i internacionals, és autor de més de deu capítols en llibres nacionals i internacionals.