27 de octubre de 2018
27.10.2018
Diari de Girona

Cassà amplia bonificacions per a famílies nombroses i jubilats

El ple de dijous també determina la rebaixa d'alguns impostos com el de la Plusvàlua o el de construcció

27.10.2018 | 01:40
Cassà amplia bonificacions per a famílies nombroses i jubilats

n El ple de Cassà de la Selva d'aquest dijous va aprovar les modificacions de les ordenances fiscals mantenint totes les bonificacions ja existents i reduint alguns dels impostos municipals. En les bonificacions actuals, s'ha augmentat del 25 al 30% la bonificació per a famílies nombroses pel que fa a l'Impost sobre Béns i Immobles (IBI) i també s'aprovarà una nova mesura per bonificar el 25% de l'impost per als contribuents que siguin jubilats. L'objectiu d'aquestes dues modificacions és donar facilitats a les famílies amb dificultats. Pel que fa a la reducció de prestacions, en el ple es va aprovar una nova rebaixa sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (Plusvàlua), passant del 30 al 28,5%. L'equip de govern també va proposar reduir un 5% l'impost de construccions, obres i instal·lacions i disminuir un 25% el preu per estudiar instruments de cobla. Un dels punts destacats va ser la reducció de 260.000 euros addicionals de l'endeutament del municipi.

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cassà, Pau Presas, va ressaltar que amb les modificacions per dotar de més bonificacions les famílies nombroses i les persones jubilades es vol, «d'una banda, donar facilitats i ajudar aquelles famílies que per motius socials tenen més dificultats, com per exemple amb les bonificacions socials en l'IBI, les escombraries, l'aigua o els preus de la llar d'infants; i per l'altra, garantir els ingressos que assegurin el sanejament econòmic de l'Ajuntament». Pel que fa al rebut anual de l'IBI, el consistori va assegurar que enguany s'ha permès aturar l'increment del 10% anual que es va determinar a partir de 2011. La causa principal ha estat la reducció del 18% del valor cadastral de les finques del municipi, fet que trenca l'augment del 10% de mitjana cada any que s'havia previst fins al 2020.


Múltiples reduccions

En el ple es va determinar que s'aplicaria una nova rebaixa sobre els impostos de la Plusvàlua en un 5%. Una altra proposta va ser reduir un 5% l'impost de construccions, obres i instal·lacions per tal d'incentivar l'economia local i oferir avantatges per a aquells que vulguin fer alguna actuació en habitatges, edificis o locals. Una altra de les rebaixes està destinada als alumnes que vulguin tocar instruments de cobla a l'escola de música per tal de potenciar aquest tipus d'instruments. A tall de conclusió, el consistori apunta que s'incrementa un 33% el nombre de contribuents subjectes a una bonificació i que es redueixen 260.000 euros de l'endeutament del municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook