27 de octubre de 2018
27.10.2018
Diari de Girona

Dret de seient i gratuïtat per als accionistes de la plaça de toros d'Olot

L'Audiència de Girona estima la demanda dels accionistes, que havien perdut en primera instància

27.10.2018 | 01:40
La plaça de braus d'Olot acull espectacles per les Festes del Tura i per les Fires de Sant Lluc.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (PDeCAT), en el darrer ple va donar compte d'una sentència de l'Audiència Provincial de Girona que estima un recurs d'apel·lació dels accionistes de la plaça de toros d'Olot que dona dret als recurrents a una entrada i un seient de preferència a tots els espectacles que es facin la plaça de toros d'Olot. El recurs és desfavorable a l'Ajuntament d'Olot, que ha de pagar els costos.

De moment, els representants dels accionistes no s'han pronunciat sobre la sentència però han indicat que en dies venidors ho faran. Per la seva part l'alcalde, Josep Maria Corominas, va exposar: «Un jutge els havia dit que no i ara un altre jutge els ha dit que sí». Fa aproximadament un any, el Jutjat de Primera Instància 2 d'Olot havia desestimat la mateixa demanda contra l'Ajuntament d'Olot en relació al dret d'entrada i seient de preferència respecte a tots els espectacles que tinguin lloc a la plaça de braus d'Olot.

Els accionistes de la plaça de toros són els descendents dels membres de la junta que el 1858 van ser responsables de la construcció de la plaça, la qual el 1890 van vendre per 40 pessetes a l'Ajuntament però abans els accionistes es van reservar un seguit de drets, com el dret d'entrada i seient de preferència per a ells i els seus descendents. A més, en el contracte, els accionistes van especificar que l'Ajuntament havia de conservar la plaça en bon estat i fer-hi espectacles propis del recinte. És a dir, espectacles amb braus o cavalls. En el 2010, els descendents dels accionistes van reclamar la propietat de la plaça per considerar que l'Ajuntament l'havia deixat en estat d'abandó i no hi feia curses de braus. La reclamació va arribar als tribunals però a finals del 2012 el Jutjat d'Instrucció número 1 d'Olot va ratificar que la plaça és propietat de l'Ajuntament. Tot i això els accionistes van recórrer a sentència fins que el 2014 el Tribunal Suprem la va ratificar. Els accionistes també van mantenir un llarg litigi contra la reconstrucció de l'arxiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook