n El Jutjat d'Instrucció 4 de Girona ha arxivat la causa contra l'únic investigat pel tall del TAV a Girona durant la vaga del 8 de novembre del 2017, en considerar que no ha quedat acreditat que cometés un delicte de desordres i un altre de dany ferroviari.

El jutjat acorda el sobreseïment provisional de la causa en no existir indicis que el manifestant, que sí va participar en la protesta a l'estació d'alta velocitat, violentés el cordó de seguretat dels Mossos o col·loqués obstacles a la via.

La investigació va arrencar a partir d'una denúncia particular pel tall del TAV fet per diversos centenars de persones, però els Mossos d'Esquadra només van identificar un dels implicats, cosa sobre la qual el jutge admet una «certa sorpresa». En el seu escrit, assegura que l'investigat sí que va accedir a l'estació d'alta velocitat però no s'ha pogut provar que ell, ni cap dels altres participants, fes servir la violència o l'amenaça per fer-ho, necessària per considerar que hi ha un delicte de desordres.

El jutge constata que l'atestat no permet extreure ni un sol bri d'aquesta violència, en les seves paraules, si bé mostra sorpresa pel fet que el cordó dels Mossos no abastés tot el perímetre, estigués format per 25 agents i «es decidís deixar-los passar». El relat «exclou per complet la concurrència de cap violència sobre persones o coses o l'amenaça de dur-la a terme», i sobre el delicte de dany a la infraestructura, no es veuen indicis que el vaguista col·loqués o instés a col·locar objectes a la via.