n L'Ajuntament de Sant Julià de Ramis va celebrar ahir un ple extraordinari amb un sol punt en el programa: la modificació de les ordenances fiscals. L'alcalde de Sant Julià, Marc Puigtió, destaca que «per quart any consecutiu, aprovem unes ordenances fiscals congelades amb la intenció de no incrementar la pressió als veïns i veïnes». A banda de no apujar cap de les prestacions municipals, un altre dels punts centrals de la sessió va ser l'augment de les bonificacions a famílies monoparentals i nombroses, a les llars amb sistemes d'energia renovable i a aquelles empreses que practiquen el sistema de gestió de residus Porta a Porta (PaP), que preveu incrementar el reciclatge i reduir el volum de deixalles abocades il·legalment al carrer.

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, explica que el tema central del ple, la modificació de les ordenances fiscals, es va aprovar pels vots d'Esquerra Republicana (ERC), de la formació Medinyà 1992 i de les dues regidores adscrites exconvergents. Per altra banda, s'han abstingut dos militants de Convergència i Unió (CiU) i un del partit dels socialistes. Puigtió subratlla que des que és alcalde, ara farà quatre anys, els impostos i les taxes s'han mantingut congelades amb la fi de no imposar un sobreesforç fiscal a les famílies de Sant Julià, un dels punts inclosos en el programa electoral d'Esquerra des de l'inici del mandat.

Més bonificacions

A banda de no apujar els impostos, una altra de les mesures que beneficia les famílies és l'augment de bonificacions en diverses circumstàncies. Les famílies monoparentals i nombroses tindran un augment de bonificacions d'aproximadament el 5% amb la voluntat d'oferir ajudes econòmiques. Les llars que instal·len sistemes d'energia renovable, principalment plaques solars fotovoltaiques, també rebran una pujada de bonificacions, així com aquelles empreses que practiquen el sistema porta a porta.