L'Ajuntament d'Olot, en el darrer ple, va aprovar de manera inicial una modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal per a l'equipament cultural espai Cràter.

Segons va explicar el regidor d'Espais Urbans, Josep Gelís (PDeCAT), la modificació afecta els terrenys de propietat municipal de can Marcè adquirits per l'Ajuntament el 2015.

Es tracta d'una finca de 3.000 metres quadrats situada entre els carrers Macarnau i Melcior Domenge que té com a referents el volcà Montsacopa, el cementiri i la plaça de Toros.

Gelis va explicar que l'aprovació estarà un mes en exposició pública, tornarà al ple i encara haurà de passar per la Comissió d'Urbanisme de Girona.

L'acord va tirar endavant amb els vots de PDeCAT-DC, PSC i Olot en Comú i els vots en contra d'ERC i de la CUP.

Abans de l'aprovació, l'espai Cràter havia encès el ple com no s'havia vist en temps. L'alcalde Josep Maria Corominas va retreure a ERC i la CUP que s'hagin posicionat contra la totalitat del projecte sense entrar a discutir les parts.

Anna Barnadas d'ERC va argumentar que no és el seu projecte de museu dels volcans. Va apuntar que Olot ha d'afrontar el problema de la degradació del Nucli Antic abans que l'aventura d'un projecte de turisme, segons ella, de dubtosa qualitat.

Anna Descals va argumentar que l'espai Cràter no entra dins del model de turisme sostenible que volen per a Olot.