n Tres entitats socials i cinc d'ambientals s'han unit en un nou projecte centrat en l'economia verda i l'ecoturisme. El projecte, titulat Territoris Singulars, va néixer ara fa un any amb la voluntat d'activar masies rurals en desús. Al llarg d'aquest temps, les entitats ambientals han rebut formació per veure com enfocar les activitats que ja realitzaven cap al turisme ecològic. Per la seva banda, les entitats socials s'han especialitzat en diverses tasques de manteniment per rehabilitar les masies i adaptar-les al turisme. En total,s'han «activat quatre finques», tal com va explicar la coordinadora del projecte, Anaïs Pascual. De moment ja han generat setze llocs de treball que han donat feina a persones de col·lectius vulnerables.

L'objectiu és que alguns propietaris de finques rústiques puguin contractar la cooperativa perquè aquesta faci diferents gestions com ara netejar la massa forestal, fer tasques de fusteria o cuidar de l'hort. Una segona línia de negoci ofereix activitats ecoturístiques als propietaris.

Una de les coordinadores del projecte, Anaïs Pascual, va avançar que ja «s'han generat 16 llocs de treball» per a persones de col·lectius vulnerables. Aquests treballadors han ajudat a activar «4 finques que no estaven en ús» i ara mantindran la feina gràcies a l'explotació turística de les cases. Per la seva banda, les entitats ambientals han rebut formació de com enfocar les activitats que ja tenien per oferir-les com a productes turístics. De fet, un altre dels coordinadors del projecte, Marc Vilahur, va destacar que les entitats ambientals viuen «experiències úniques».