Les obres del vial per a bicicletes i vianants de la Fageda, entre el volcà de Santa Margarida i la urbanització de ca la Guapa, han provocat desacords entre els veïns, l'Ajuntament de Santa Pau i els responsables de l'obra. Així, ara, les obres del bicicarril coincideixen amb unes actuacions de millora que es fan a la GI-524, entre Can Xel i Ca la Guapa, i el pas per aquesta zona està controlat per semàfors i només es pot circular per un sol carril.

En el darrer ple del Consell comarcal, el portaveu d'Esquerra República Catalana, Narcís Feixas, va explicar que l'Ajuntament no està d'acord en un desplaçament de la carretera GI-524 i en uns semàfors que quedaran instal·lats a la recta de la urbanització de Ca la Guapa. Feixas va indicar que l'Ajuntament ha traslladat el seu desacord als enginyers responsables de l'obra, però que l'equip tècnic els ha recomanat que esperin veure el resultat final.

En canvi, Feixas va indicar que l'Ajuntament i l'equip tècnic s'han posat d'acord per tal d'aprofitar les obres i posar un conducte que conduirà les aigües residuals de la zona de can Xel fins a Ca la Guapa i d'aquí a la depuradora d'Olot.

Narcís Feixas va exposar les dificultats del bicicarril arran d'una pregunta del portaveu socialista, Josep Guix, el qual va descobrir que «hi ha algunes dificultats que no acaben de lligar». Guix va apuntar que tant l'Ajuntament de Santa Pau com alguns veïns han mostrat disconformitats amb el disseny del bicicarril i del funcionament de les obres.

Josep Guix va demanar al president del Consell Comarcal, Joan Espona, que fes una gestió per separar el pas dels vianants del de bicicletes. Va assenyalar que el president es podria adreçar a la conselleria de Territori i Sostenibilitat responsable de les obres del vial.

El portaveu socialista va comparar el vial en construcció amb el que volta l'estany de Banyoles. Es tracta de dos vials molt concorreguts en dies determinats. Guix va plantejar: «Tenim l'experiència del carril de bicicletes de l'entorn de l'estany de Banyoles». Va concretar que al vial de Banyoles els vianants passen per la calçada destinada a les bicicletes. «Sempre hi ha malentesos i crits», va exposar Guix. El representant dels socialistes va indicar que cal procurar perquè vianants i ciclistes tinguin un lloc diferent per passar. «Que cadascú passi pel seu lloc», va dir Guix.

El bici-carril en construcció ha d'estar acabat abans de la pròxima Setmana Santa. La seva funció és la d'evitar aglomeracions en dies de vacances i de ponts llargs, sobretot a la tardor. La idea és evitar que vianants, famílies amb cotxes de nadons, animals domèstics i grups de mainada passin pel vial que també ha de fer la funció de bicicarril. Amb el vial, els visitants podran aparcar al barri de Can Blanch i Ca la Guapa i caminar pel vial fins a la Fageda i el volcà Santa Margarida.