Personalitats de la vida política i empresarial de Catalunya i d'Espanya es van reunir ahir al Mas Anglada de Fonteta per assistir al civet que organitza Luis Conde, president de l'empresa caçatalents Seeliger y Conde. Ahir se celebrava la setena edició d'aquest àpat, que acotumava a reunir membres destacats dels Governs central i de la Generalitat, però en aquesta ocasió cap dels dos executius no hi va tenir representants de primer nivell. De fet, en l'anterior edició del civet, celebrada un parell de setmanes abans del referèncum de l'1 d'Octubre de 2017, el mateix Conde va fer una intervenció en la qual va apel·lar al diàleg polític i institucional, un missatge que va repetir ahir, amb una crida a la moderació.

Ahir la celebració va resultar més discreta, en bona part també perquè a causa de la pluja la major part dels convidats, que eren uns 300, van accedir en cotxe a l'interior de la finca, la qual cosa afavoria el seu anonimat.

Tot i això, se sap que entre els assistents hi havia representants de la cúpula de l'antiga Convergència i Unió, com ara l'expresident de la Generalitat Artur Mas i els exconsellers Francesc Homs, Xavier Trias i Germà Gordó, a més de David Madí i Josep Sánchez Llibre, que presidirà properament la patronal Foment del Treball (també hi havia l'encara president de l'entitat, Joaquim Gay de Montellà). Cap d'ells té responsabilitats en l'actual Govern, que no va ser present a la cita.

L'Executiu central hi va ser representat per la delegada a Catalunya, Teresa Cunillera, i també hi va assistir el dirigent dels socialistes catalans Miquel Iceta.

De Ciutadans no hi van ser ni Albert Rivera ni Inés Arrimadas, que ahir participaven en un acte polític a Reus en ocasió del primer aniversari de la votació al Parlament de la Declaració Unilateral d'Independència.

Més àmplia era la representació del PP, que va comptar amb Xavier García Albiol a més d'exministres de l'àmbit empresarial i econòmic com Íñigo de la Serna i Álvaro Nadal.

La principal novetat entre els assistents va ser l'exprimer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, proper a Ciutadans encara que aspira a crear una plataforma més àmplia que li doni suport. La de Valls era una presència previsible, ja que l'amfitrió, Luis Conde, va reconèixer el passat mes de setembre que el votaria a les municipals.

Polítics a banda, la trobada té un important component empresarial, i així entre els assistents hi havia, segons ha pogut saber aquest diari, José Luis Bonet, del grup Freixenet; l'expresident del Barça, Joan Gaspart, o Francisco Belil, del Patronat de la Fundació Princesa de Girona.

Com en anteriors edicions, l'àpat va tenir un vessant solidari perquè s'hi van recaptar diners per a una ONG.