El senador d'Esquerra Republicana (ERC) Jordi Martí, ha traslladat a la ministra d'Economia, Nadia Calviño, la necessitat d'impulsar mesures a la demarcació de Girona, i de forma prioritària, instal·lar les infraestructures necessàries per garantir una connectivitat en alta velocitat a les comarques gironines.

Davant les afirmacions de Martí, la ministra ha qualificat que en aquest àmbit la cobertura a Girona està situada en «uns nivells insuficients». En aquesta línia, Calviño ha afirmat que a l'espera de realitzar les darreres avaluacions sol·licitades, la inversió a la demarcació es podria enfilar fins als 19,5 milions d'euros.

El senador gironí ha insistit en aquest fet afirmant que «segons dades de la Generalitat, a hores d'ara les comarques gironines tenen el percentatge més baix, a nivell català, pel que fa a llars i població amb cobertura de banda ampla ràpida, per sobre de 30 megabits». Durant la seva intervenció, Martí ha explicat que recentment «la Diputació de Girona, conscient d'aquesta mancança, encarregarà un estudi al Consorci Localret per aprofitar la millora de carretera per instal·lar i desplegar fibra òptica».

Sense anar més lluny, aquest mes d'agost el Consell Comarcal de l'Alt Empordà també va demanar un estudi, en aquest cas, a la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat. Per la seva banda, ja l'any 2015, la FOEG parlava de l'escassetat de fibra òptica com «un fre a la industrialització de l'Empordà». Martí ha recordat que el març del 2018 es va anunciar el Pla 300x100, una iniciativa per garantir els 300 megabits per al 100% de la població, mesura que s'hauria d'implementar sobretot a zones com Girona.