El conseller Bargalló també va reconèixer que el Govern vol tenir enllestit en breu el nou decret de menjadors que, entre altres aspectes, vol incloure que el servei, fins ara gestionat majoritàriament per les AMPAs i entitats del tercer sector, el gestioni la Generalitat. Bargalló va admetre que en molts casos el servei s'està prestant amb molta qualitat, però que cal una regulació.

Amb l'objectiu de garantir «que res es privatitzi», el Govern vol que tots els centres adjudiquin la gestió del servei amb un concurs públic. Com que l'objectiu «no és trencar res que funcioni», Bargalló va anunciar una moratòria d'entre dos i quatre anys perquè tots els centres s'adaptin a la nova disposició. «La millor manera de garantir que res es privatitza és que tot el procés es faci amb un concurs públic», va resumir.

Josep Bargalló també va voler aclarir que siguin els consellers comarcals, els serveis educatius o les mateixes escoles els que prenguin la decisió d'escollir la concessió, els pares i les mares tindran dret a dir-hi la seva i que els motius econòmics no podran superar el 40% del concurs públic. La resta, el 60%, hauran de ser motius socials, sanitaris i educatius.