L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha posat en marxa un pla de formació en protecció de dades per a centres educatius i menors perquè responguin adequadament davant dels reptes tecnològics, segons va informar la institució.

En una jornada que fa uns dies es va celebrar a Barcelona, la directora de l'APDCAT, Maria Àngels Barbarà, va ressaltar que l'escola té «un paper fonamental» en la garantia del dret de protecció de dades personals, tant quan tracta les dades dels menors com quan incorpora la protecció de dades en l'entorn educatiu. Ella mateixa va explicar que els pares siguin «conscients» que infants i joves han d'actuar a les xarxes socials i a internet «respectant la seva seguretat i la dels altres».

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, en col·laboració amb la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat, portaran a terme sessions formatives a Catalunya dirigides, en una primera fase, als directors dels centres educatius.

El mateix organisme va destacar, també, el projecte anomenat «Créixer i conviure en un món digital», que consisteix a anar a les escoles a parlar amb els menors sobre aspectes bàsics per actuar a les xarxes socials de forma segura i facilitar als docents materials específics.