Amb motiu de la convocatòria de vaga del sindicat Confederació General del Treball (CGT) per a la jornada que hi ha prevista per demà, des de Renfe ja s'ha donat a conèixer el dispositiu de serveis mínims. D'aquesta manera, Rodalies de Catalunya, és a dir, trens de rodalies i trens regionals, prestarà el seu servei en un 66% en el període comprès entre les 6.00 i les 9.30 hores i les 17.00 i les 20.30 hores. Durant la resta de la jornada, el servei serà del 33%.

La mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s'assegurarà amb un servei del 78% dels trens afectats, que són aquells que es realitzen amb personal de Barcelona. Finalment, pel que fa als serveis Avant, aquests seran del 65% durant tota la jornada. Durant tot el dia, els clients podran consultar la informació a la pàgina web de la Renfe, així com a l'aplicació Rodalies de Catalunya i Renfe, on s'aniran actualitzant les dades referents als trens que vagin sortint, així com els horaris establerts per la jornada.

Canvis i reembolsaments

Pel que fa als viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga, aquests podran sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. També podran obtenir informació més detallada trucant al telèfon del servei, consultant el web, o bé a través de les xarxes socials, com per exemple Twitter.