Dos anys després del seu últim ingrés a presó, els Mossos han tornat a detenir Martí Cots, conegut com el Rambo de la Cerdanya, un dels delinqüents més populars del Pirineu pel seu alt grau de reincidència, amb gairebé tres dècades d'activitat delictiva. L'home, de 49 anys i veí de Bellver, ha estat detingut ara per un atracament a punta de pistola que va cometre el mes de març passat.

La detenció, segons van informar ahir els Mossos, es va produir divendres passat. Els fets, però, es remunten a l'11 de març, cap a les 19.40 hores, quan un home va entrar a l'establiment d'una benzinera de Prats i Sansor i va intimidar el treballador amb una pistola. Posteriorment, es va endur els diners de la caixa i va fugir amb un vehicle que havia sostret dos dies abans a la seva localitat, Pi de Cerdanya (al terme de Bellver).

Arran de la investigació, els Mossos van poder identificar l'assaltant com a Martí Cots, que té un llarg historial d'atracaments, robatoris i delictes de tot tipus. El modus operandi sempre ha estat el mateix: cometre els robatoris en cap de setmana, fugir de la zona amb vehicles sostrets i amagar-se posteriorment per les muntanyes de la zona, gràcies al seu ampli coneixement del territori.

Finalment, divendres a la nit, els Mossos el van poder localitzar i detenir a Bellver. Cots va passar diumenge a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de la Seu d'Urgell. De moment, segons fonts policials, no ha ingressat a presó, però, ara per ara, es desconeix si la jutge ha dictat algun altre tipus de mesura cautelar.

La detenció es produeix just dos anys després del seu últim ingrés a presó, per robatoris amb violència que havia comès el 2016. Els inicis de la seva activitat delictiva, però, es remunten a començament dels anys noranta. A banda d'atracaments, ha protagonitzat tirotejos amb la policia i fugides sonades de la presó, aprofitant permisos penitenciaris.