L'ambient hivernal continua ben instaurat a les comarques gironines des de finals de la setmana passada. Durant la jornada d'ahir es van tornar a registrar mínimes per sota dels zero graus en moltes de les seves localitats, així com màximes que no van superar els 17 graus. Aquesta baixada dels termòmetres va portar a assolir registres que no s'havien donat des de feia temps, com per exemple a Viladrau. En aquest municipi es va comptabilitzar una temperatura mínima de -3,1 graus, mentre que l'absoluta per a aquest mes es trobava en -2,9 graus des del passat 2012.

En el cas de les màximes, també es van assolir registres poc habituals entre el diumenge 28 i el dilluns 29 d'octubre a les comarques gironines. A Cassà de la Selva, la màxima va ser de 9,1 graus, a Castell d'Aro, de 10,2, i a Roses, de 10,8. Uns valors entre cinc i sis graus més baixos que els registres que es van donar el 2003, moment en què es va assolir la temperatura màxima més baixa durant el mes d'octubre i que s'ha vist desbancada ara amb l'arribada del fred enguany.

Paral·lelament, van ser les comarques de la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa les que van registrar uns valors més baixos en el cas de la demarcació. Alguns exemples són els -5,8 graus a Das, els -5,4 a Puigcerdà, -3,2 a Molló, o els -1,3 a Sant Pau de Segúries.

El fred va venir acompanyat de les primeres glaçades en zones pròximes al Pirineu, però també en altres de més llunyanes, com per exemple la Fageda d'en Jordà, prop d'Olot, on a les vuit del matí els camps estaven ben congelats. De fet, va ser precisament aquest darrer cap de setmana quan van caure les primeres nevades, deixant gruixos d'entre 13 i 18 centímetres a zones d'alta muntanya com Núria o Ulldeter, que ahir van comptabilitzar mínimes de 7,7 i 9 graus sota zero, respectivament.

Pel que fa a la jornada d'avui -que serà freda com les anteriors-, segons la informació proporcionada pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), es preveu que una activa depressió porti precipitació arreu de la província. Des de Protecció Civil s'ha avisat que la borrasca entrarà de sud a nord i que podria anar acompanyada de vent i provocar un fort onatge. La cota de neu estarà situada entre els 1.600 i els 1.500 metres en zones del Pirineu i anirà pujant de cara a demà.