L'associació comunitària Stop Sida ha llançat una campanya en el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, el pròxim 1 de desembre, amb l'objectiu de dialogar sobre les estratègies de prevenció de la malaltia que els avenços biomèdics ofereixen. Amb la campanya Crea les teves pròpies estratègies de prevenció #DecidamosInformados, Stop Sida oferirà diverses activitats durant tot el mes de novembre, entre les quals s'inclouen quatre tallers, una presentació d'un estudi científic i dos debats públics entre personalitats clau en la lluita contra la sida.

«Des d'Stop Sida promovem la salut sexual des d'un enfocament basat en drets, acompanyant les persones en la presa de decisions informades, tenint en compte el plaer i la diversitat en la forma de viure les nostres sexualitats», detallen en un comunicat.

De Silicon Valley a Barcelona

La campanya busca crear espais que permetin a les persones bisexuals, trans i les dones lesbianes, els homes gais i d'altres HSH informar-se sobre les estratègies de prevenció, valorar quines són les més apropiades i com posar-les en pràctica. La primera activitat prevista és el Taller vivencial de salut sexual i plaer, de divendres 9 al diumenge 11 de novembre, a la casa rural Can Volta de Barcelona. La darrera tindrà lloc a l'Hotel Axel -coincidint amb la commemoració del dia mundial- i es farà en forma de debat sota el títol Una mirada històrica a l'activisme LGTB al voltant del VIH i l'1 de desembre amb ponents com Joaquim Roqueta o Montse Pineda.