La Marató de TV3, que l'any passat va recaptar 9,7 milions, ha lliurat avui els diplomes acreditatius a 55 organitzacions i 36 projectes que impulsaran noves eines de prevenció i diagnòstic de malalties infeccioses, que causen una de cada tres morts al món. Aquests més de cinquanta equips treballaran amb aquesta injecció econòmica durant tres anys per trobar respostes a aquesta mena de patologies i nous tractaments que facin guanyar qualitat de vida als pacients de malalties infeccioses.

L'acte, celebrat dimarts a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut i que va comptar amb la intervenció de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, va anticipar també la pròxima Marató, que se celebrarà el 16 de desembre i se centrarà a lluitar contra el càncer, la quarta edició dedicada a aquesta malaltia.

Artadi ha descrit la Marató com «una experiència de solidaritat» i una «simbiosi entre les institucions i la societat civil» que mostra «la solidaritat del país català», i que serveix per «crear comunitat» entre els catalans. En aquesta línia, la secretària general del Departament de Salut, Laura Pelay, ha afegit que la Marató «forma part de l'ADN de Catalunya».

A més, la consellera de la Presidència ha celebrat que «el Govern tingui competències en Salut» perquè pugui actuar en aquesta matèria i potenciar la investigació científica, i ha felicitat tots els projectes «per la seva labor i el seu impacte social». Amb els d'aquest any ja són més de 800 els projectes finançats per la Marató de TV3.