El centre tecnològic Barcelona Health Hub (BHH) preveu acollir uns 300 treballadors d' start-ups i empreses de l'àmbit de la salut digital al Recinte Modernista de Sant de Pau. Això és el que va assegurar ahir el president de BHH, Cristian Pascual, que ha apuntat que actualment el centre agrupa unes 100 persones de les 9 start-ups que formen part del hub. Durant la presentació del BHH, Pascual va anunciar que el centre tecnològic passarà de tenir 1.300 m2 al Recinte Modernista de Sant Pau a disposar de 2.500 m2 al gener. Segons ha explicat el seu president, BHH neix amb l'objectiu de potenciar la «innovació» en salut digital i de fer de Barcelona un «líder mundial» en aquest àmbit.

Pascual va explicar que nou start-ups ja estan instal·lades al Pavelló de Sant Manel del recinte i que tenen una «llista» d'empreses que volen unir-se al centre. El president del BHH va exposar que és un moment en què s'està «apostant molt per la salut digital» i que Barcelona és un «escenari perfecte» per impulsar un hub de salut digital per «unir tots els actors del sector».

Transferència de coneixement

El director executiu de BHH, Luis Badrinas, de la seva banda, va explicar que l'objectiu del centre és esdevenir una «referència internacional», a partir de la dinamització de «la innovació en salut a través de les noves tecnologies», amb la intenció de «posicionar Barcelona com a líder mundial en salut digital» i «fomentar la col·laboració entre tots els actors de la salut digital». El vicepresident de BHH, Josep Carbó, va assenyalar, en aquesta línia, que el centre vol ser «participatiu i inclusiu» i que pretén que la innovació arribi «al sector i a la indústria». En aquest sentit, va demanar a les empreses que apostin per les innovacions per «veure si funcionen». A més, Carbó va afegir que el centre pretén fer «propostes» que «fixin els estàndards del que serà la sanitat en els pròxims anys».

De Silicon Valley a Barcelona

Per la seva banda, l'experta en salut digital i membre de BHH Marta Gala Zanchi va explicar que ha deixat Silicon Valley per unir-se al projecte. Zanchi va remarcar que Barcelona té un «ecosistema molt potent» i les característiques necessàries perquè un projecte com el BHH tingui èxit. Finalment, l'encarregada de treballar la part internacional del projecte, Christina Roosen, va avançar que el centre tindrà un esdeveniment que serà la «finestra a la resta del món». Anomenat Barcelona Health Hub Event, Roosen ha dit que serà un dia en el qual es faran activitats per mostrar la feina que es fa en l'àmbit de la salut digital al centre i a la ciutat. A més, va explicar que el BHH també aportarà assessorament a empreses que vulguin instal·lar-se o treballar a la ciutat. Algunes de les empreses que participaran en el projecte són Bitac, Community of Insurance, DKV, Elma, HIMSS, Iomed, Marta Gaia Zanchi, Mediktor, Medtep, PharmaLex, Psious i SocialDiabetes. Aquest centre de connexió sanitari formarà part de la iniciativa de campus urbans que està desenvolupant l'associació Barcelona Tech City, que preveu impulsar més edificis com el Pier 01, i totes dues entitats col·laboraran en iniciatives vinculades al sector de la salut.