Les estacions d'esquí gironines han estat beneficiades per les últimes nevades. Al Pirineu gironí en els últims tres dies -30 d'octubre a 1 de novembre- hi ha caigut molta neu nova i els gruixos són excepcionals per a aquestes dates, segons el Meteocat.

Destaquen els gruixos de mig metre a la Cerdanya i el Ripollès, unes quantitats de neu molt destacades per ser un mes d?octubre. Ahir va obrir l'estació d'esquí de Masella gràcies a la neu nova dels darrers dies i s'ha convertit en la primera del Pirineu català en obrir les seves pistes.

Pel que fa als gruixos més destacats de neu acumulada hi ha la zona del refugi de Malniu, amb 51 centímetres; a la Vall de Núria s'han assolit 46 centímetres i a Ulldeter, 26 centímetres. Quant a neu nova, els gruixos varien a la baixa entre dos i tres centímetres pel que fa a l'acumulada. Aquestes nevades han deixat postals pròpies dels mesos de desembre i gener en punts alts del Pirineu.

Des de les estacions d'esquí, a través de les xarxes socials, ahir es felicitaven per aquesta neu tan benvinguda ja que auguren un inici de temporada molt bo en aquests punts de la muntanya.

Pel que fa al balanç del temporal d'aquests últims tres dies, cal destacar que a Núria s'han acumulat fins a 90,6 litres. I de fet és el punt de Catalunya on ha plogut més, segons els registres de precipitació acumulats en aquest període. A Planoles van caure 73,7 litres i Viladrau, el sisè punt amb més aigua, s'han registrat 74,9 litres. A Salt, 63,6 litres, entre altres.

Rècord d?un octubre a Salt

El pas de les restes de l'huracà Leslie per les comarques gironines han provocat rècords de precipitacions a la província de Girona. Un d'ells és el que s'ha produït a Salt, tal com ha documentat el meteoròleg i col·laborador del Diari de Girona, Gerard Taulé. En concret, aquest ha estat l'octubre més plujós dels últims 21 anys. Fins llavors, a Salt, l'octubre més plujós havia estat el de l'any 2012, amb 191 litres i el d'enguany, el rècord és de 230 litres. La mitjana a Salt és de 83,6 litres en un mes d'octubre. La temperatura mitjana en canvi ha estat normal, de 17,6 graus, són 0,2 graus menys que la mitjana del període 1999-2018.