L'actual Conseller d'Interior ha posat en perill els Mossos d'Esquadra. Concretament, durant el passat 1 d'octubre hi va haver 33 agents lesionats per la manca d'operatius, un d'ells a Girona. És per això que des de Ciutadans, hem demanat que se'ns faciliti la transcripció de la conversa que van mantenir el cap de la BRIMO i el sotscap de la policia autonòmica a la Regió Policial de Girona després que un ciutadà agredís un mosso a Girona i quedés en llibertat.

Exigim llum i transparència perquè trobem inadmissible que es deixi lliure una persona que ha estat identificada per una cosa tan greu; com també és inadmissible la manca d'efectius per evitar la invasió de les vies del TAV i per impedir l'assalt a la delegació de la Generalitat a Girona per arriar la bandera espanyola amb total impunitat. Ho trobem inadmissible perquè la conselleria disposava de tota la informació per organitzar dispositius de prevenció i si calia (que calia i així es va veure) activar els membres de la BRIMO.

També trobem inadmissible la manca d'explicacions del conseller durant la Comissió d'Interior quan se'l va interpel·lar sobre l'assalt al Parlament de Catalunya. Com van passar la línia de seguretat i van arribar a la porta del Parlament el grup de radicals? Com és que es dota de material caducat als membres que estaven en aquell moment de servei al Parlament? Actuant d'aquesta manera, la conselleria està posant en risc el dia a dia de la nostra policia autonòmica i segueix apostant per la permissivitat amb els radicals i organitzant dispositius de mínims.

Tots hem pogut veure com s'estan duent a terme els operatius: manifestacions i ocupacions il·legals que no són dissoltes i que provoquen canvis en les manifestacions legalment convocades com la de Hablamos Español o canvis d'itineraris en la marxa policial de Jusapol. I tot perquè tenim un conseller que tracta el dret de manifestació i la llibertat d'expressió com una «provocació» quan l'organitzen entitats que no són separatistes. La nostra comunitat autònoma està lluny de les ràtios europees en nombre d'efectius policials i per això hem sol·licitat per activa i per passiva la col·laboració dels Mossos amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, perquè aquests dos cossos nacionals ens estan ajudant cada setmana: dimecres passat la Guàrdia Civil va fer un gran operatiu contra el tràfic de drogues i el blanqueig de capitals, l'endemà la Policia Nacional alliberava 4 dones a la província obligades a prostituir-se quan feia poc d'un operatiu similar. Si individualment els diferents cossos policials tenen aquests resultats, com serà si actuen en operatius coordinats!

Però Sr. Buch, ja sabem que vostè només té un objectiu: la separació de Catalunya de la resta d'Espanya. I si no està capacitat per gestionar el cos de Mossos d'Esquadra, li demanem que plegui. Ara, més que mai, cal fer valdre els Mossos d'Esquadra, després que els darrers governs de Catalunya els hagin menyspreat amb els seus intents de politització.