Quatre persones van entrar a robar en dues botigues del carrer Sant Rafel d´Olot i es van endur 13 aparells de telèfon mòbil i els diners d´una caixa registradora. El robatori va tenir lloc al voltant de les dues de la matinada del divendres. Un testimoni va avisar del robatori perquè les alarmes dels establiments no van saltar.

Un dels responsables de l´establiment Orange ahir va explicar a Diari de Girona que després de forçar les reixes de ferro i la porta els lladres van entrar dins i es van endur 3 aparells de telèfon mòbil de demostració del tipus Iphone valorats en 1.000 euros cadascun. Els aparells estaven exposats en uns prestatges destacats sobre la resta de l´exposició. «Eren els més cars», va quantificar el responsable de la botiga.

A més, van entrar més endins i, segons el responsable, es van endur la caixa registradora. El responsable va explicar que, a part de fer malbé les reixes i la porta d´entrada, els lladres no van fer destrosses. Un cop dins del local, segons ell, van anar de dret cap als elements que els podien ser rendibles.

Pel que fa la botiga de Movistar, situada quasi al davant, els lladres van forçar la reixa i la porta d´entrada i es van endur deu aparells de mostra que hi ha a l´entrada del local. Es tracta de models disposats perquè els clients puguin fer proves abans de decidir-se per quins compren.

La policia municipal d´Olot disposa d´un sistema de càmeres de vigilància per tal de detectar robatoris i conflictes en el centre de la ciutat. Una de les càmeres està situada al final del carrer i va gravar la seqüència dels fets.

Segons exposa Olot Televisió, les seqüències mostren l´entrada de 4 persones en el carrer. En situar-se a l´altura dels establiments robats, els quatre individus es van separar en 2 grups.

Així doncs, un dels grups es va dedicar a forçar les reixes de la botiga d´Orange. Per apartar les reixes de les guies van fer servir una eina de ferro. La reixa de l´establiment és d´obertura lateral.

En canvi, el grup que va assaltar la botiga de Movistar es va haver d´enfrontar amb una reixa enrotllable que tanca amb dues barres de metall i un pany central. Els lladres van fer palanca i van forçar la reixa per després forçar la porta de la botiga.

Un cop dins, van poder arrencar dels cables la desena de mòbils de demostració i emportar-se´ls. Un cop van haver acabat el robatori, els dos grups es van ajuntar i van marxar plegats.

La policia municipal, ahir al matí va anar a prendre les possibles empremtes dactilars que poden haver deixat els lladres. També es van endur les imatges preses per les càmeres dels dos establiments per analitzar-les.

El robatori va tenir lloc, aproximadament, dos dies després d´un intent de furt que va acabar amb la retenció dels lladres per part dels clients de l´establiment.

La botiga Movistar, el mateix establiment on va tenir lloc l´intent de furt, va ser assaltada en el robatori doble de la nit del divendres.

Des del robatori d´una botiga de roba de marca fa uns 5 anys no havien transcendit robatoris d´importància al carrer Sant Rafel d´Olot.

En aquella ocasió, els lladres es van endur roba de marca per valor de 30.000 euros. També va ser un robatori de matinada i igualment van forçar les reixes. Els lladres van poder eludir les pilones que obstruïen el pas de vehicles i entrar un vehicle al carrer. Van aconseguir carregar unes 300 peces de roba al vehicle i marxar.