La Creu Roja ha impulsat una campanya per promoure la vacunació de la grip entre els col·lectius amb més risc de contagi: els malalts crònics, gent gran, dones embarassades i menors. Segons ha informat, la iniciativa, que s'inclou en el programa d'hàbits saludables, pretén sensibilitzar sobre la importància de vacunar-se contra la grip estacional.

La Creu Roja també ha recordat que no és suficient vacunar-se una vegada, sinó que s'ha de fer-ho cada any perquè els virus gripals varien les seves característiques contínuament i la vacuna ha d'adaptar-se cada temporada per mantenir la seva efectivitat.

La campanya, que ha començat avui i durarà fins al dia 30 de desembre, consisteix a contactar telefònicament els usuaris que pertanyen a l'entitat i són més vulnerables davant el virus, encara que també hi haurà altres accions de prevenció com activitats en la via pública o tallers.

Durant la temporada 2017-2018 es van detectar a tot Catalunya prop de 1.300 casos greus de grip, dels quals el 68,5% van afectar a persones que no estaven vacunades.

Durant la temporada 2017-2018, l'activitat epidèmica es va allargar més d'allò habitual i la incidència d'aquesta malaltia respiratòria, que apareix sobretot a la tardor i hivern, va ser més elevada en menors de 14 anys, i, en concret, en els menors de 4 anys.