Els examinadors de la DGT (Direció General de Trànsit) tornen a amenaçar amb una nova vaga de cara al desembre. El motiu rau en què tot i tenir aprovat en els Pressupostos de l'Estat un complement per incrementar-los el sou, aquest augment encara no se'ls ha aplicat als salaris.

Es tracta d'una pujada pactada pel col·lectiu i que va servir de moneda de canvi per tal d'aturar les jornades d'aturades que es van viure l'any passat a la província de Girona i a tot Espanya, per part d'aquest col·lectiu de funcionaris de l'Estat. El complement específic s'havia de traduir en un increment mensual del sou de 250 euros.

El president d'Asextra (Associació d'Examinadors de Trànsit), Joaquín Jiménez, va destacar ahir que se senten «menystinguts» perquè «els cossos i forces de seguretat de l'Estat ja cobren el complement i nosaltres pertanyem al seu mateix Ministeri, el de l'Interior» i va afegir que l'òrgan de decisió del Ministeri d'Hisenda que ha permetre que els examinadors acabin cobrant aquest augment de sou, «és el mateix i entenem que algú no està fent la feina que li pertoca», en referència que l'han tirat endavant per un col·lectiu i no pel seu.

El president d'Asextra espera que se solucioni la situació durant els pròxims dies però assegura que si des de la DGT no se'ls dona resposta de quan se'ls desencallarà la situació, es pot arribar a una nova vaga d'examinadors, que lamenta, pot provocar problemes a la societat, és a dir, als alumnes que es volen examinar del carnet de conduir.

Per a Jiménez, el complement ja hauria d'estar integrat al sou dels examinadors des del setembre i, en canvi, han vist que des de la desconvocatòria de la vaga el 13 de desembre de l'any passat i l'acord que va permetre que els Pressupostos Generals incorporessin el complement específic, no s'ha acabat desencallant la situació del col·lecitu que presideix.

Durant l'any passat, els examinadors de la DGT van estar prop de mig any fent vaga i això va deixar milers d'alumnes que volien fer l'examen pràctic de conduir a la cua. Fonts sindicals del CSIF afirmen que no volen que hi hagi un nou conflicte però es pregunten què passa amb el seu complement que tot i estar aprovat no el veuen reflectit a la seva nòmina. I afirmen que veuen «deixadesa» de la DGT amb aquest aspecte i demanen una solució.