L'Oficina Jove de Banyoles amb el suport d'Europe Direct Girona, ha organitzat cinc xerrades en el marc del segon Cicle «Surt de l'ou» en què es parlarà sobre cinc països concrets de la Unió Europea durant els dies 6, 15, 16, 19 i 23 de novembre a les set de la tarda a l'Oficina Jove del Pla de l'Estany - Cal Drac de Banyoles. La primera jornada tractarà sobre Holanda, la segona, Anglaterra; la tercera, Alemanya; la quarta, França; i l'última, Irlanda.

El primer Cicle «Surt de l'ou» va centrar-se en el voluntariat europeu, en canvi, enguany les sessions s'han organitzat pensant a donar informació bàsica i consells pràctics per tal que els joves es puguin moure amb facilitat per cadascun dels països seleccionats. A cada sessió es parlarà sobre els següents aspectes: allotjament, mobilitat, costums, gastronomia, història, visites «obligades», expressions inapropiades, documentació especial, en cas que sigui necessària, entre altres qüestions. L'objectiu principal és conèixer la informació bàsica de cada país, ja sigui per si es vol anar de vacances a qualsevol dels indrets exposats, o bé anar-hi a viure durant una temporada.

L'assistència a les jornades és gratuïta i no cal inscripció prèvia. Segons els organitzadors, el cicle està obert a tothom que tingui interès a conèixer els països que es tractaran al llarg de les cinc xerrades. Quatre de les sessions del programa es faran en llengua anglesa, excepte la quarta que es farà en francès tenint a França com a país protagonista.