El vent va fer aixecar ahir onades de fins a dos metres i mig a la Costa Brava. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ja va publicar de bon matí un avís per temporal marítim i possibilitat de fortes pluges a la costa gironina, que s'havia d'allargar fins a la nit i durant tota la matinada d'avui. A més, els termòmetres van registrar un lleuger descens de les temperatures respecte al cap de setmana.

Les ratxes màximes de vent van arribar fins als 58 quilòmetres per hora a Portbou, als 33 per hora a Roses i a 28 quilòmetres per hora a Sant Pere Pescador. També es van registrar 21 quilòmetres per hora a Platja d'Aro. Aquestes velocitats van fer que es registrés un fort onatge i que el SMC hagués d'emetre una alerta per temporal a l'Alt i el Baix Empordà, així com a la Selva marítima. En alguns casos, el temporal va anar acompanyat de precipitacions, que van pujar de sud a nord de Catalunya i que s'esperava que caiguessin al llarg de tota aquesta nit, fins avui a la matinada.

Trenta centímetres de neu

D'altra banda, la quota de neu va passar dels 2.200 metres fins a mitja tarda, situant-se cap als 1.600 al Pirineu Occidental i al voltant dels 1.900 al sector Oriental. De fet, es preveia que al Pirineu entre ahir i avui es poguessin acumular més de 30 centrímetres de neu nova per sobre els 2.000 metres. Pel que fa a les temperatures, van registrar un lleuger descens respecte al cap de setmana, tot i que no es va arribar a les mínimes hivernals de fa pocs dies. Per a avui, en canvi, el Servei Meteorològic preveu que torni l?estabilitat. Al matí encara hi ha l'alerta per temporal a la costa, però a la tarda la situació ja s'ha de calmar i farà sol, igual que demà. També està previst que el vent deixi progressivament de bufar. La cota de neu que passarà dels 2200 metres fins a mitja tarda, cap als 1600 al Pirineu Occidental i entorn els 1900 al sector oriental.