Aprofitant les obres de reparació del pas a nivell del ferrocarril transpirinenc de Ripoll a Puigcerdà i el tall forçós de la circulació rodada, l'Ajuntament de Ripoll ha completat també la implementació de la circulació en tota l'anella urbana. El consistori ha incorporat així els cedeixi el pas i la resta d'elements pacificadors de la velocitat dels vehicles a la zona, en especial a les rodalies del pont de l'Arquet en direcció a la plaça Gran i al carrer Macià Bonaplata.

Concretament, la sortida de la plaça Gran invertirà el sentit de prioritat del cedeixi el pas en relació als que venen de la carretera de Barcelona pel pont de l'Arquet. D'aquesta manera, la sortida prioritària afavorirà la circulació per l'anella en sentit únic perimetral al barri històric del municipi.

D'altra banda, la senyalització a la cruïlla de la ronda passeig Honorat Vilamanyà amb el carrer del Progrés direcció al passeig de Sant Joan ha contribuït a pacificar la velocitat i reduir els perills per als vianants, especialment en el sector del Centre Cívic i Cultural Eudald Graells, on se situa també l'Arxiu Comarcal, comerços, hotels i una part del mercat setmanal dels dissabtes, entre altres. L'Ajuntament assegura que aquesta modificació «millora la seguretat» al pas de zebra que connecta el barri del Ninot i l'estació amb el centre per la passera de la Lira.

Els beneficis dels canvis

Per tant, el consistori deixa clar que el benefici principal d'implementar aquest model és «la reducció dels embussos i col·lapses que es produïen durant les hores punta de sortida de feina i en les hores d'entrada i sortida escolar», ja que ara es dona prioritat a la circulació per l'anella. De la mateixa manera, amb els canvis a la senyalització s'ha aconseguit la «pacificació de la velocitat a l'interior de la població i en els seus accessos radials» i s'ha contribuït a «una millora de la seguretat dels vianants i dels passos de zebra, de les zones escolars i les zones comercials, dels serveis i dels equipaments del nucli històric», segons les fonts de l'Ajuntament.