La modificació de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) que prepara el Ministeri d'Educació «no preveu l'eliminació del títol d'ESO», segons el sociòleg i assessor de política educativa del Ministeri Xavier Martínez-Celorrio.

L'expert va participar ahir al matí en una jornada a Barcelona i a preguntes del públic assistent, format per docents i professionals de l'àmbit educatiu que van qüestionar la «utilitat del títol d'ESO», Martínez-Celorrio va afirmar que «el títol es manté i s'articularan mesures de rescat per a aquells que no puguin titular».

L'assessor de política educativa va denunciar que la LOMCE (popularitzada com a Llei Wert) «ha estat un artefacte que es va afegir a una llei consolidada com la LOE» i que d'una manera «imposada només pretenia pressionar el professorat i desinvertir en educació».

Xavier Martínez-Celorrio va recordar que l'esborrany de la modificació de la LOMCE, promoguda per l'anterior govern del Partit Popular, que el Ministeri prepara «està obert fins al pròxim 11 de novembre a tota la comunitat educativa, que pot opinar sobre els canvis a la llei, i les propostes dels quals seran tingudes en compte pel ministeri».