La Comissió Europea ha llançat un projecte pilot transfronterer per tal que els europeus puguin rebre informació i debatre sobre quina Unió Europea volen. Per això, s'organitzaran tres sessions a Girona, Argelers i Figueres per copsar les inquietuds de la ciutadania a banda i banda de la frontera. Es tracta del cicle Diàlegs transfronterers: cap a una esfera pública arrel de les eleccions al Parlament europeu 2019, i el Centre Europe Direct Girona, amb seu a la UdG, i el Centre Europe Direct Pyrénées, a Prada de Conflent, han estat seleccionats per participar en la iniciativa.

Al llarg de les tres jornades, els participants posaran en comú les seves opinions sobre la UE: com funciona, les seves prioritats i el futur. L'objectiu de la Comissió és conèixer les inequietus de la ciutadania i identificar si existeixen diferències a banda i banda de la frontera. Alhora, vol aconseguir que l'intercanvi d'opinions ajudi els ciutadans a conèixer millor la UE i a definir la seva participació en les properes eleccions europees, previstes pel 26 de maig de 2019.

Les tres sessions programades d'aquests Diàlegs transfronters tindran lloc a Girona (8 de novembre), Argelers (13 de desembre) i Figueres (7 de març de 2019), i hi podran participar totes les persones majors de 18 anys. La inscripció és gratuïta i inclou els desplaçaments entre les tres ciutats per facilitar que el públic assisteixi a les tres trobades.