L'Associació Turística d'Apartaments, que aplega la majoria d'habitatges de lloguer de les comarques de Girona, no creu que la caiguda d'ocupació que hi ha hagut aquest estiu en el sector sigui de 385.000 pernoctacions, tal com assenyalen les dades oficials de l'Institut Nacional d'Estadística. La patronal gironina del sector admet que hi ha hagut un descens, però discrepa respecte de la quantitat, que considera menor de l'oficial.

Segons les recents xifres de l'INE, els apartaments turístics de les comarques de Girona han perdut al setembre més de 43.000 pernoctacions. La xifra, sumada a les -totes negatives- dels mesos de juny, juliol i agost, donaria com a resultat 387.000 pernoctacions menys aquest estiu passat que el de 2017.

En el global de l'estat espanyol també es va produir un descens de pernoctacions als apartaments turístics, d'un 5,4% en l'esmentat mes de setembre, una caiguda menor que la dels apartaments a Girona.

Tots aporten dades a l'INE

Així mateix, des de l'ATA desmenteixen que només els seus afiliats aportin dades a l'INE, com afirmaven alguns empresaris en aquest diari. La portaveu de l'ATA va recalcar ahir que també els llogaters que no formen part d'aquesta entitat, són enquestats per l'INE.