L'Ajuntament de Ripoll, en el darrer ple, va aprovar per unanimitat ratificar un acord de la Junta de Govern que demana representació dels edils ripollesos al patronat de l'Hospital de Campdevànol.

La ratificació de l'acord de la Junta de Govern va ser demanat per Anna-Belén Avilés (Fem Ripoll). Avilés va fer la demanda per donar solemnitat i força a la petició de l'Ajuntament de Ripoll

Ahir, Avilés va assenyalar que el Centre d'Assistència Primària de Ripoll va perdre especialitats i els veïns de Ripoll han d'anar a l'hospital de Campdevànol.

Va indicar que, segons el seu criteri, és lògic demanar representació en el patronat de l'hospital. «Entenc que si l'hospital de Campdevànol té més maquinària, ens diguin heu d'anar a l'hospital de Campdevànol però, precisament per això, ens cal tenir veu a l'Hospital de Campdevànol, va dir. Va explicar que el 2011 l'Ajuntament de Ripoll va fer la mateixa petició i va ser rebutjada amb l'argument que a l'hospital ja hi havia prou polítics municipals.

En el ple l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell (PDeCAT), que abans ja s'havia postulat per fer de patró, va apuntar que és el moment de demanar l'entrada de Ripoll al Patronat.

«Ara, hi ha hagut jubilacions i canvis de patrons i per tant hem fet la petició formal», va dir. Munell va considerar que l'Ajuntament del poble amb la meitat dels habitants de la comarca del Ripollès hauria d'estar representat a l'hospital comarcal.