L'Ajuntament d'Olot, en una de les seves darrers juntes de govern, va adjudicar el servei de redacció d'un estudi de propostes constructives per al cobriment de la piscina . L'adjudicació va ser feta per 14.938 euros i els diners de l'estudi seran carregats a la partida destinada al projecte tècnic « piscina municipal», inclosa en el pressupost del 2019. Es tracta d'una partida valorada en uns 75.000 euros.

El pressupost del 2019 no va passar l'aprovació del ple del 25 d'octubre. Això no obstant, el projecte de cobrir la piscina o de fer una piscina descoberta, de moment, compta amb el suport de tots els grups.

A més, l'Ajuntament compta amb un estudi de viabilitat. El document especifica la necessitat que té Olot de l'equipament i la gestió del servei. La idea és que la piscina coberta compleixi funcions de cara al lleure, el compliment de les prescripcions mèdiques i l'aprenentatge de la natació.

El regidor d'Infraestructures i Obra Pública, Josep Gelis (PDeCAT), ahir va apuntar que tot i l'aprovació de l'estudi de propostes per cobrir la piscina aprovat per la Junta de Govern, l'equip de govern no descarta la idea de fer una piscina de nova planta dins de l'actual recinte de la piscina municipal.

Es tracta d'un recinte que compta amb una piscina de clapoteig de 8 metres per 6 metres, una piscina lúdica de forma irregular de 54 metres per 6,5 metres destinada a l'esbarjo, una piscina d'ensenyament de 16,6 per 8 metres destinada a la iniciació de l'aprenentatge de la natació i una piscina de competició de 25 per 16,6 metres que està destinada a l'aprenentatge i perfeccionament de la natació i la seva pràctica, que pot ser usada per competició.

La idea de fer una piscina municipal coberta nova o sobre la base de cobrir la piscina actual va ser un dels cavalls de batalla de les eleccions municipals del maig del 2015. Tant Olot en Comú com el Partit Popular van marcar la piscina coberta municipal dins de les prioritats dels seus programes.

Al final de l'estiu del 2015, el regidor d'Olot en Comú, Xavier Garcia, va rebre 2.000 signatures recollides per un grup d'usuàries de la piscina municipal. Eren dones que apuntaven al fet que cada any se'ls acaba la pràctica de la natació quan encara ha de començar la tardor. Garcia va entrar les signatures a l'Ajuntament i va fer de la piscina municipal coberta una de les banderes del seu grup.

Un estendard que va ser recollit per l'equip de govern de PDeCAT-DC, que durant tot el mandat ha treballat per almenys fer un projecte perquè l'equipament es faci realitat entre el 2019 i el 2023.